rainbowcolors
  • Studio Kleur en Stijl
  • Studio Kleur en Stijl
  • Studio Kleur en Stijl
  • Studio Kleur en Stijl
  • Studio Kleur en Stijl
Studio Kleur en Stijl:   TEL: 06 535 811 71 TEL: 06 535 811 71   of   stuur een e-mail

Winter blues

Ervaar je minder energie en heb je weinig zin om actie te ondernemen? Dat kan maar zo, deze eerste maanden van het jaar, dit gevoel noemt men ook wel ‘winter blues.’


De aanmaak van melatonine stopt niet door afname van zonlicht. Je kent dat gevoel vast wel, als de zon schijnt dan voel je je ineens blijer en de wereld ziet er om je heen veel helderder uit. Zonlicht heeft namelijk een positief effect op onze stemming, gemoed en gezondheid.


De winter blues wordt geassocieerd met de koele kleur blauw. Maar is blauw wel zo koel? Nee hoor, een blauwe kleur is niet altijd koel. Gemengd met de kleur geel of oranje krijgt de kleur blauw een warme uitstraling. Ben je een warm seizoentype, oftewel een Herfst of Lente type, dan is de warme kleur blauw heel geschikt om te dragen. Ben je een koel seizoentype, oftewel een Winter of Zomer type, dan is een koel uitstralende blauwe kleur heel geschikt om te dragen. Een voorbeeld hiervan is de kleur blauw gemengd met grijs.


Elke kleur heeft een eigen essentie, met deze essentie maak je jouw kernkwaliteiten zichtbaar.


De essentie van blauw: betrouwbaar, communicatief, loyaal, rustig.
Hoe donkerder de kleur blauw, hoe meer zwart deze blauw bevat, zo kunnen ook andere kernkwaliteiten naar voren komen, zoals bijvoorbeeld de kleur indigo.
De essentie van indigo: diplomatiek, gezaghebbend, visionair, diepzinnig.
De kleur lichtblauw is met gemengd met de kleur wit en heeft een andere essentie.
De essentie van lichtblauw: trouw, voorzichtig, accuraat, oprecht.

Elke kleur heeft een balanskleur. Een balanskleur zorgt voor evenwicht en kunnen versterkend werken.

De balanskleur kleur van (midden) blauw is oranje.

De kleur oranje maakt blij, straalt warmte en enthousiasme uit. Het is de kleur van het avontuur aangaan maar ook van het loslaten.

Als de kleur oranje niet in jouw kleurenpalet voorkomt, kun je er ook voor kiezen om deze anders in te zetten. Zet bijvoorbeeld oranje decoraties in je huis of op je kantoor, oranje bloemen in een vaas. Maak gebruik van een schilderij, waarin de kleur oranje is verwerkt of van een oranje lichtbron.


Tip:
Omring je zo nu en dan met oranje, zo zal je de essentie van deze kleur positief ervaren en kom je deze maanden goed door. Ik wens je een fijne aanloop naar het voorjaar toe.

Ben je nieuwsgierig wat voor kleurtype jij bent en hoe kleuren jouw kernkwaliteiten kunnen versterken? Neem dan contact met mij op.

Angela Besseling, Imagestyliste en Colour Coach