rainbowcolors
  • Studio Kleur en Stijl
  • Studio Kleur en Stijl
  • Studio Kleur en Stijl
  • Studio Kleur en Stijl
  • Studio Kleur en Stijl
Studio Kleur en Stijl:   TEL: 06 535 811 71 TEL: 06 535 811 71   of   stuur een e-mail

Angela's Kleur en Stijl blog

Drie duurzame geheimen van jouw kledingkeuze en styling

3 duurzame geheimen van jouw kledingkeuze & styling

Wist je dat er veel mogelijkheden zijn om jouw kleding een andere uitstraling te geven?


Met enkele mooie accessoires, de juiste kleur van je panty, schoenen en een stijlvolle tas, maak je met gemak van een eenvoudig kledingstuk een topper! Jouw uitstraling wordt zo bekrachtigd, waardoor je jouw persoonlijkheid en professionaliteit op een mooie en natuurlijke manier zichtbaar maakt. Mooi meegenomen is dat je daarvoor geen garderobekast vol kleding hoeft te bezitten en dat je bijdraagt aan duurzaam consumeren.


Een Image advies is daardoor een goede investering, je voorkomt dat je aankopen doet die niet bij jou passen en je leert hoe je alles optimaal met elkaar kan combineren.

Als Imagestyliste en Colour Coach help ik jou graag om op ontdekking te gaan welke kleding en styling geheimen op jou van toepassing zijn. Zo kun jij altijd de juiste keuzes maken.


Ik inspireer je graag!

Wil jij aan de slag en bijdragen aan duurzaam consumeren, of misschien consuminderen, voor een optimaal samengestelde garderobe? Een afspraak in mijn studio is zo snel gemaakt via: 06-53581171.

Angela Besseling, Imagestyliste en Colour Coach

Het nieuwe jaar starten met de essentie van de kleur wit

Het nieuwe jaar 2022 biedt nieuwe mogelijkheden, kansen, creativiteit en ontwikkelingen. Je kunt het zien als een nieuwe bladzijde van jouw levensverhaal, die je kunt verbinden met de essentie van de kleur wit. Wit, wordt eigenlijk niet als 1 kleur gezien, maar bezit in werkelijkheid alle kleuren in zich. Draag je vaak wit (bijvoorbeeld als uniform) dan is het goed om te weten dat dit jouw energie kan wegnemen. Een tip hierbij is om je favoriete kleur aan wit toe te voegen, bijvoorbeeld door een gekleurd shirt of ondergoed onder je uniform te dragen of voor gekleurde sokken of schoenen te kiezen. Check maar bij jezelf of je je hiermee energieker voelt. Toen ik nog ziekenverzorgsters was (10 jaar lang) en altijd een wit uniform droeg, was ik vaak moe. Had ik maar eerder geweten hoe bepalend kleur in je leven kan zijn.In het daglicht laat wit alle kleuren stralen, dit is de versterkende kracht van de kleur wit!


De kleur wit staat voor: onschuld, kwetsbaarheid, transparantie, reinheid, zuiverheid, orde, nauwkeurigheid en je openstellen. Is wit jouw lievelingskleur? Dan ben je vast zorgzaam voor anderen, maar ook attent, eerlijk, perfectionistisch, rustig, ruimdenkend en onderzoekend. Bij een teveel aan wit kun je je futloos, niet begrepen en eenzaam voelen.

Een witte veer staat symbool voor een nieuw begin en het kan betekenen dat je op de goede weg bent. Een witte zwaan staat symbool voor: het mooiste uit jezelf halen, persoonlijk groeien en bloeien. Voel elke dag welke kleur je nodig hebt, en draag het liefst dan ook die kleur, zodat je positiviteit ervaart en je met een blij gevoel de dag doorbrengt.


Laat je inspireren:

Laat je inspireren door kleur, Ik help je graag op weg hoe jij kleur iedere dag weer krachtig kan inzetten. Een afspraak in mijn studio is zo snel gemaakt via: 06-53581171.

Angela Besseling, Imagestyliste en Colour Coach

Zonnig geel

Geel is een zonnige blij maak kleur, die je nieuwe energie en vrolijkheid geeft. Wist je dat geel ook voor focus, zichtbaarheid en zelfverzekerdheid zorgt. Door geel te dragen kun je dit bekrachtigen. Mooi om te weten dat iedereen mooi staat met een bepaalde tint geel. Zo heeft okergeel een warme ondertoon en citroengeel juist een koele. Jouw huid, haar en oogkleur heeft ook een warme of koele ondertoon. Je creëert harmonie als dit met elkaar in balans is.


  • Wil je graag weten welke tint geel het beste past bij jouw huid, haar en oogkleur?
  • Ben je nieuwsgierig hoe je geel het beste kan combineren met andere kleuren?
  • Ben je nieuwsgierig hoe je geel positief kan inzetten voor een sollicitatiegesprek?
  • Wil je graag weten welke kleuren je het beste kunt gebruiken voor jouw logo en huisstijl?


Laat je verrassen! Een afspraak voor een persoonlijk kleuradvies in Studio Kleur & Stijl is zo gemaakt.

Lente garderobe check

Wist je dat slechts 1% van alle vrouwen het ideale figuur heeft. Daarom is een goed en eerlijk kledingadvies belangrijk. Met goedgekozen kleding laat je van buiten zien wie je van binnen bent. Het geeft je zelfvertrouwen, vergroot eigenwaarde en versterkt de indruk die je op anderen maakt. Misschien ben je je daarvan wel bewust, maar weet je niet hoe je het voor elkaar moet krijgen.


Vaak krijg ik vragen zoals: ”kan deze roklengte nog wel, is dit jasje nog wel oké en past deze stijl nog bij mijn figuur?” Goed om te weten is dat er op elke vraag een passend antwoord te vinden is.
De basis voor een goede outfit, is kleding die past. Kies je daarbij voor de juiste stof en kleur die jouw persoonlijkheid, levensstijl en figuurvorm op juiste manier accentueert, dan zie je er elke dag weer stralend uit.

Misschien twijfel je over de inhoud van je kledingkast. Ik kom daarvoor graag bij je thuis voor een garderobe check. Ik verras je graag met de vele kledingcombinaties met jouw huidige kleding en we inventariseren wat je nodig hebt, beoordelen samen welke kledingstukken goed aansluiten op jouw stijl of waar je beter afscheid van kunt nemen. Uiteraard hanteer ik daarbij de richtlijnen van de RIVM.


Wat levert jou dit op?
• Een kast met draagbare kleding
• Oog voor nieuwe combinaties
• Ruimte in je kledingkast
• Zicht op wat je nog kunt aanschaffen


Tip:

Ben je nieuwsgierig geworden welke jurken, broeken, stofkeuzes, kleuren of combinaties in jouw kledingkast geschikt zijn voor jou? Boek een lente garderobe check en laat je verrassen door alle mogelijkheden & tips die ik je op maat geef. Een afspraak is snel gemaakt: bel: 06-53581171.

Angela Besseling, Imagestyliste en Colour Coach

Winter blues

Ervaar je minder energie en heb je weinig zin om actie te ondernemen? Dat kan maar zo, deze eerste maanden van het jaar, dit gevoel noemt men ook wel ‘winter blues.’


De aanmaak van melatonine stopt niet door afname van zonlicht. Je kent dat gevoel vast wel, als de zon schijnt dan voel je je ineens blijer en de wereld ziet er om je heen veel helderder uit. Zonlicht heeft namelijk een positief effect op onze stemming, gemoed en gezondheid.
De winter blues wordt geassocieerd met de koele kleur blauw. Maar is blauw wel zo koel? Nee hoor, een blauwe kleur is niet altijd koel. Gemengd met de kleur geel of oranje krijgt de kleur blauw een warme uitstraling. Ben je een warm seizoentype, oftewel een Herfst of Lente type, dan is de warme kleur blauw heel geschikt om te dragen. Ben je een koel seizoentype, oftewel een Winter of Zomer type, dan is een koel uitstralende blauwe kleur heel geschikt om te dragen. Een voorbeeld hiervan is de kleur blauw gemengd met grijs.


Elke kleur heeft een eigen essentie, met deze essentie maak je jouw kernkwaliteiten zichtbaar.


De essentie van blauw: betrouwbaar, communicatief, loyaal, rustig.
Hoe donkerder de kleur blauw, hoe meer zwart deze blauw bevat, zo kunnen ook andere kernkwaliteiten naar voren komen, zoals bijvoorbeeld de kleur indigo.
De essentie van indigo: diplomatiek, gezaghebbend, visionair, diepzinnig.
De kleur lichtblauw is met gemengd met de kleur wit en heeft een andere essentie.
De essentie van lichtblauw: trouw, voorzichtig, accuraat, oprecht.

Elke kleur heeft een balanskleur. Een balanskleur zorgt voor evenwicht en kunnen versterkend werken.

De balanskleur kleur van (midden) blauw is oranje.

De kleur oranje maakt blij, straalt warmte en enthousiasme uit. Het is de kleur van het avontuur aangaan maar ook van het loslaten.

Als de kleur oranje niet in jouw kleurenpalet voorkomt, kun je er ook voor kiezen om deze anders in te zetten. Zet bijvoorbeeld oranje decoraties in je huis of op je kantoor, oranje bloemen in een vaas. Maak gebruik van een schilderij, waarin de kleur oranje is verwerkt of van een oranje lichtbron.


Tip:
Omring je zo nu en dan met oranje, zo zal je de essentie van deze kleur positief ervaren en kom je deze maanden goed door. Ik wens je een fijne aanloop naar het voorjaar toe.

Ben je nieuwsgierig wat voor kleurtype jij bent en hoe kleuren jouw kernkwaliteiten kunnen versterken? Neem dan contact met mij op.

Angela Besseling, Imagestyliste en Colour Coach